De juiste voeding om buikvet te verbranden

 In Voeding

Sporten, is de beste manier om buikvet te verbranden. Maar om de oefeningen te ondersteunen is het zeker belangrijk om op je voeding te letten. Je kunt dit doen zonder dieet. Je hoeft dus niet minder te gaan eten. Je past alleen aan wat je eet.

Eiwitten

Proteïnen zijn belangrijk voor ons lichaam. Door tijdelijk meer eiwitrijk voeding te eten en te drinken, zal het lichaam spierweefsel aanmaken. Door strikt eiwitten te consumeren wordt je lichaam ook gestimuleerd om vet te verbranden als energie. Je houdt de consumptie van koolhydraten wel op een laag pitje. Dus tijdelijk geen brood, pasta, rijst en aardappelen.

Koolhydraten

Er zijn goede en zogenaamde slechte koolhydraten. De goede koolhydraten bevinden zich in groente, fruit en noten. Deze mag je blijven eten. Goede koolhydraten worden ook wel langzame koolhydraten genoemd. Ze worden langzaam opgenomen in het bloed en voorkomen zo, dat je snel honger krijgt. Een plus punt als je wilt afvallen.


Wat mag je eten

Eigenlijk mag je bijna alles eten. Groente, fruit, noten, vlees, vis, kip en vleesvervangers. Let er wel op dat sojabonen en peulvruchten veel koolhydraten bevatten. Ook maïs is niet echt aan te raden. Tenzij je een handje vol door een salade mixt.

Probeer je dag zo eiwitrijk mogelijk te vullen. Begin je dag met yoghurt of kwark met vruchten en muesli. Dat houd je maag vol tot je lunch. De deze combinatie stimuleert als vanaf de ochtend de vetafbraak.

Neem in de middag al je warme maaltijd. Wissel elke dag af. Neem bijvoorbeeld maandag kip filet met champignons en sperziebonen. Op een dinsdag mager stuk vlees met broccoli en bloemkool. Je kunt er altijd een licht sausje bij maken voor de smaak. Je combineert dus bij elke maaltijd een eiwitrijk product met een grote portie groente.

Bij de tussendoortjes kies je voor natuur yoghurt met stukjes fruit of een los stuk fruit. Rode vruchten hebben van nature helende krachten. Waaronder ook stoffen, die de vetverbranding stimuleren. Eten en toch buikvet verbranden is toch een droom, dat uitkomt.

Ananas

Wist je dat je lichaam energie moet verbruiken om ananas te kunnen verteren? Ideaal dus om buikvet te verbranden. De vezels, waaruit ananas bestaat zijn moeilijk verteerbaar. Je lichaam moet meer calorieën verbranden dan de ananas zelf bevat. Als je minder koolhydraten consumeert, dan moet je lichaam deze energie putten uit vet. Dus ook het buikvet wordt gebruikt. Ideaal voor wie snel en gericht wil afvallen.

De buik is een moeilijk onderdeel van je lichaam wat betreft afvallen. Je moet je veel meer inspannen, dan alleen wat cardio. Maar als je let op je voeding, is het verbranden van buikvet ook voor jou mogelijk.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search